Εκδήλωση Θανάση Αθανασίου: Ηλιούπολη 2024

Ζούμε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Αττικής, που ωστόσο έχει αρκετά προβλήματα.

Εκτός από τα προβλήματα της καθημερινότητας, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο για την πόλη που θέλουμε την επόμενη 5ετία.

Σας προσκαλώ για μία συζήτηση για τις προκλήσεις και το μέλλον της πόλης μας, την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Αναψυκτήριο (Ύδρας & Μνησικλέους).

Στη συζήτηση παρεμβαίνουν:

- Harry Theoharis, Βουλευτής ΝΔ
- Τάσος Γαϊτάνης - Υποψήφιος Βουλευτής Νοτίου Τομέα ΝΔ,
- Kostas Dervos, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ & Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
- Gabriel Arampatzis, Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης με την παράταξη Η Πόλη που Θέλω.

Κεντρικός ομιλητής: Θανάσης Αθανασίου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης με την παράταξη "Η Πόλη Που Θέλω"

Την εκδήλωση θα συντονίσει η οικονομολόγος-δημοσιογράφος Dafne Grigoriadi.

Θανάσης Αθανασίου: Ο 27αρης που θέλει να αλλάξει την Ηλιούπολη

Συνέντευξη με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στην Ηλιούπολη, Θανάση Αθανασίου

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε γράφοντας πως ο Θανάσης Αθανασίου είναι ένας διαφορετικός 27άρης.

Ωστόσο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο Θανάσης ένας «κοινός» 27άρης. Σπούδασε και μπήκε στην αγορά εργασίας μέσα στην κρίση. Εργάζεται σκληρά στον ιδιωτικό τομέα- και όπως μας εξομολογείται- παρά την μεγάλη ευκαιρία που του δόθηκε να ζήσει μια άνετη ζωή στο εξωτερικό, προτίμησε να μείνει στην Ελλάδα. Είναι Μηχανικός Η/Υκαι Πληροφορικής, δουλεύει σε πολυεθνική εταιρεία πληροφορικής ενώ παράλληλα κάνει το μεταπτυχιακό του στα Τεχνο-Οικονομικά συστήματαστο ΕΜΠ.

«Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα την γειτονιά μας, πριν αλλάξουμε τη χώρα»

«Δεν είναι δικαιολογία ο χρόνος», είπε όταν τον ρωτήσαμε για το που βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με την υποψηφιότητα του. «Όταν αγαπάς κάτι, βρίσκεις χρόνο και το κάνεις και καλά και εγώ την Ηλιούπολη την αγαπώ από μικρό παιδί. Εδώ μεγάλωσα».

«Η γειτονιά είναι το μέλλον. Είναι ο πιο στενός πυρήνας της πολιτικής έκφρασης. Το να ζητάς να αλλάξει ο φωτισμός στην πόλη, είναι πολιτική συμμετοχή. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τη γειτονιά μας και μετά τη χώρα. Κάθε γειτονιά είναι ένα μικρό κομμάτι σε ένα παζλ…»

Η Πόλη που Θέλει

Ο Θανάσης συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές με την παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω», με επικεφαλής τον Γαβριήλ Αραμπατζή. Είναι μια νεοσύστατη παράταξη και το όνομα της είναι χαρακτηριστικό και των ανησυχιών των ανθρώπων που την δημιούργησαν. Ο Θανάσης για παράδειγμα, έχει κάνει καμπάνια στο facebook που επικεντρώνεται στους νέους και την Ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Όταν η κουβέντα πήγε στο θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο Θανάσης άλλαξε ύφος, σαν να φαίνεται κάπως θυμωμένος. «Θεωρώ αδιανόητο το 2019 ο Δήμος να μην βρίσκεται στην άκρη του χεριού μας, δηλαδή στα smartphones μας. Δεν λέω να ανακαλύψουμε τον τροχό. Τα βασικά πρέπει να κάνουμε:  Να ψηφιοποιήσουμεόλες τις αιτήσεις, και να δίνουμε στους δημότες ανά πάσα στιγμή λόγο για το που και πόσα λεφτά ξοδεύει ο Δήμος. Είναι δύο από τις προτάσεις για τις οποίες «Φωνάζω» συνέχεια, όπου και αν βρίσκομαι».

«Έχω βάλει στοίχημα να σηκώσω τους νέους από τα cafe»

Οι νέοι, όπως μας λέει ο Θανάσης, πρέπει να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να αναπτυχθούν με τη βοήθεια του Δήμου. «Να τους φτιάξουμε περισσότερες δομές πολιτισμού και επιμόρφωσης, για να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους. Να τους δώσουμε πολιτικό βήμα διαρκές, όχι πυροτεχνήματα. Να νιώθουν ότι συμμετέχουν διαρκώς και μπορούν να επηρεάσουν αποφάσεις που τους αφορούν. Οι νέοι έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική και πρώτο στοίχημα του Δήμου είναι να τους ξαναβάλει στο παιχνίδι της συμμετοχής. Δεν θέλω να τους βλέπω αραχτούς να πίνουν freddo. Αυτό ειναι το προσωπικό μου στοίχημα: Να τους σηκώσω από τον freddo»

Ο Θανάσης αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του γυρνώντας διαρκώς την πόλη και μιλώντας με τους ανθρώπους της. Στις 26 Μαίου διεκδικεί μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως τα λέει, μάλλον έχει να προσφέρει πολλά στην πόλη.

Ριζικές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του μουσείου Εθνικής Αντίστασης

Ριζικές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του μουσείου Εθνικής Αντίστασης, προκειμένου να καταστεί πιο «ελκυστικό» στους πολίτες και να συνδεθεί ταυτόχρονα με εκπαιδευτικές και ποικίλες άλλες δραστηριότητες, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της παράταξης «Η Πόλη που θέλω», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλιούπολης, Γαβριήλ Αραμπατζή.

«Το μουσείο οφείλει να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, να συνδέεται, να επικοινωνεί και να ανατροφοδοτείται από το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο βρίσκεται και να ενδυναμώνει το αίσθημα της εντοπιότητας ή της ιστορίας που προβάλλει με την έκθεση στοιχείων, όπως η μοναδικότητα του τόπου, της ιστορίας και των κατοίκων της περιοχής του», τονίζει ο Γαβριήλ Αραμπατζής.

Οι κύριες προτάσεις για την αναμόρφωση του μουσείου είναι οι εξής:

1. Να εμπλουτιστεί η υπάρχουσα συλλογή με την προσθήκη νέων εκθεμάτων, π.χ. με την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στην Αντίσταση, με την αποδοχή δωρεών αντικειμένων ή υλικού σχετικού με το σκοπό λειτουργίας του.

2. Να δημιουργηθεί στο υπάρχον κτιριακό συγκρότημα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, χώρος σε ξεχωριστή αίθουσα αφιερωμένος στην ιστορία του δήμου της Ηλιούπολης από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας και να ονομαστεί η αίθουσα αυτή μουσείο Ηλιούπολης.

3. Να παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, έχοντας συνεχή και αμφίδρομη επικοινωνία και συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής αλλά και όμορων δήμων, διαφορετικού περιεχομένου για την πρωτοβάθμια από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση στα σχολεία για τα αντίστοιχα προγράμματα. Επίσης, θα προστεθούν και προγράμματα και ξεναγήσεις και για ενήλικες. Αυτά θα αφορούν θεματικές ενότητες, όπως:

• Τι είναι ένα μουσείο;
• Μαθήματα τοπικής ιστορίας
• Μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης

4. Να προχωρήσει σε άνοιγμα στην τοπική κοινωνία με άλλες δραστηριότητες και σημεία του δήμου, όπως με τα πάρκα και να γίνει το μουσείο σταθμός για μια κυριακάτικη οικογενειακή βόλτα.

5. Να παραχωρηθεί μια μικρή αίθουσα του μουσείου ως μιας μορφής «κυψέλη επικοινωνίας», όπου θα υπάρχει ο κατάλληλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός με πρόσβαση στο διαδίκτυο και έντυπα προς συμπλήρωση, ώστε ο κάθε δημότης να μπορεί να παίρνει μέρος διατυπώνοντας την άποψη του σε ζητήματα που θα αφορούν γενικότερα θέματα του δήμου.

6. Να δημιουργηθεί κυλικείο – καφέ, ώστε το μουσείο να παραμένει ανοιχτό πολλές ώρες για το κοινό. Να γίνει τόπος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων.

7. Να φιλοξενεί το μουσείο παράλληλα περιοδικές εκθέσεις και άλλων μουσείων από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με συλλογές διαφορετικού περιεχομένου.

8. Να δημιουργηθούν και οι αντίστοιχες εκδόσεις για την προβολή του μουσείου και των συλλογών του.

9. Να αναδιαμορφωθεί η τρέχουσα, επίσημη διαδικτυακή σελίδα του μουσείου. Παραδείγματα

• Να παρουσιάζει τους στόχους του
• Να παρουσιάζει τις συλλογές του
• Να παρουσιάζει τα τρέχοντα αλλά και τα μελλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε από την αρχή του σχολικού έτους να γνωρίζουν ημερομηνίες και θεματικές περιοχές τα σχολεία προς προγραμματισμό της επίσκεψης τους

10. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προσελκύει επισκέπτες όλων των ηλικιών μέσω της κατάλληλης προβολής με διαφημίσεις σε ΜΜΕ, με διαρκές έντυπο υλικό, με ανανεωμένη ιστοσελίδα, κ.α.

11. Να συνεργαστεί με φορείς και να «τρέξει»:

• Συνδυαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα με το υπάρχον πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής τα οποία διαμορφώνουν τη σωστή συνείδηση οδηγικής συμπεριφοράς στα παιδιά.
• Να συνδιοργανώσει με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη «μαραθώνιο παιδικής ανάγνωσης». Σε χώρο του μουσείου μπορεί να λάβει μέρος ο τελικός διαγωνισμός και η βράβευση των νικητών.
• Να υλοποιεί με γυμναστές του δήμου προγράμματα άθλησης κλειστού χώρου, π.χ. pilates, yoga συνδυαστικά με άλλου είδους εκδηλώσεις και διαλέξεις που οφείλει ένα μουσείο να παρέχει στο κοινό του.

Πρόσκληση εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη που θέλω», την Κυριακή 14 Απριλίου στις 11:30, στη διεύθυνση Σοφοκλή Βενιζέλου 94, Ηλιούπολη.

Η παρουσία σας θα δώσει δύναμη στην προσπάθειά μας!

Μπορούμε Η Πόλη που θέλω να γίνει η Πόλη που θέλουμε

 

Δελτίο Τύπου Ηλιούπολη, 02/04/2019

Το κέφι, τα χαμόγελα και ο χορός κυριάρχησαν στη συνεστίαση που διοργάνωσε, το περασμένο Σάββατο, η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που Θέλω», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλιούπολης, Γαβριήλ Αραμπατζή. Ήταν μία βραδιά «γνωριμίας», όπου οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι της παράταξης συζήτησαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν απόψεις, έφαγαν και διασκέδασαν, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις «σκοτούρες» της κρίσης. 
Την «κουρτίνα» της εκδήλωσης τράβηξε ο Γαβριήλ Αραμπατζής, ο οποίος, στο σύντομο λόγο του, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η παράταξη του να φέρει «φρέσκο αέρα» στην πόλη της Ηλιούπολης. «Αυτό που βάζουμε μπροστά είναι η πόλη μας. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε τι καρέκλα θα πάρουμε, ούτε από ποιο κόμμα προερχόμαστε. Αυτά τα αφήνουμε σε κάποιους άλλους, που κατά το παρελθόν έχουν λειτουργήσει ευεργετικά για την απερχόμενη δημοτική αρχή», τόνισε ο κ. Αραμπατζής. 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους, προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής Αρχής, καθώς και κύκλο συναντήσεων με ιερείς, δημότες και φορείς της πόλης. Τέλος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει τους άξονες του προγράμματός του στους τομείς της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της κοινωνικής πολιτικής. Υπενθυμίζεται ότι ο Γαβριήλ Αραμπατζής έχει δώσει ήδη στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. 
Το «παρών» στη βραδιά έδωσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός, Νίκος Δένδιας, οι υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης – Υποψήφιος Βουλευτής Νοτίου Τομέα ΝΔΒασίλης Σπανάκης, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Γιάννης Καλλιάνος, ο Νίκος Παπάζογλου, ο Παρασκευάς Γιαννόπουλος, ο υποψήφιος βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων Δ. Πλαστήρας και η πολιτευτής Τιτη Ντολαπτση
Επίσης παρευρέθησαν οι παρακάτω υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη «Νέα Αρχή για την Αττική»: Vaggelis KokosisΔημήτριος ΣτεφανίδηςΓιάννης ΤομπούλογλουΚίμων Λογοθέτης- Kimon Logothetis και Γιώργος Δημόπουλος – Giorgos Dimopoulos. Παρόντες ήταν επίσης οι : Δ. Χατζηλένης, πρώην πρόεδρος Β1 ΝΟΔΕ, Νίκος Παπανικολάου πρώην δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης, Απόστολος Ζήσης, πρώην πρόεδρος τοπικής Αγίας Μαρίνας, Ευαγγελια Καμπ- ΑργυρουΚαμπερίδου, πρώην πρόεδρος τοπικής Κάτω Ηλιούπολης, Ρένα Σωφρονά, πρόεδρος Πνευματικής και Πολιτιστικής Εστίας Ηλιούπολης, Kwstas Mary Foskolos (Κ. Φώσκολος) μέλος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης, Δ. Οικονομίδης μέλος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης, Χριστοφίδης Ελευθέριοςπρώην γραμματέας Τοπικής Κοίμησης Θεοτόκου, και Παναγιώτης Μάκκας από το σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.